آموزش طلاسازی

دوره طلاسازی را به عنوان مادر صنف طلاوجواهر می‌دانند، چرا که در این دوره  مسیر ساخت یک زیور فلزی بوسیله ابزارهای مربوط به کار با فلز تجربه خواهید کرد و چنانچه تصمیم داشته باشید در هر یک از رشته‌های این صنف مشغول به فعالیت و کسب درآمد شوید دانش طلاسازی به درک بهتر  شما از ساخت زیورالات فلزی و در نتیجه به رشد شما در آن شاخه کمک خواهد  کرد. از سوی دیگر امروزه با تنوع و تخصصی شدن هر کاروکسبی منطقی است که نگاهی شفاف و صحیح به مشاغل داشته باشیم، چرا که کمک میکند تا وقت، هزینه و اشتیاق خود را در مسیری درست سرمایه‌گذاری کنیم.

دوره آموزش طلاسازی در آموزشگاه ما به سه قسمت کاربردی و هدفمند تقسیم شده است تا هنرجوی طلاسازی با توجه به نیاز خود از دوره بهره ببرد، پیش از هرچیز  به سوالات متداول پاسخ می دهیم و در انتها دوره و سرفصلها را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

طلاساز به چه کسی گفته می‌شود؟

طلاساز، زرگر و یا سازنده زیورآلات‌دستساز هر سه این نام مربوط به یک حرفه می‌باشد. با رشد بازار این صنف و تنوع مشتریان بتازگی سازندگان زیور علاوه بر استفاده از طلا و نقره از فلزاتی چون مس، برنج و مفرغ نیز استفاه می‌کنند. با توجه به استقبال مشتریان از تجربه فلزهای جدید قسمتی از بازار ساخت و ساز به سمت این تنوع قدم برداشته است.

با این حساب نام “سازنده زیورآلات دستساز” را می‌توان به عموم این سارندگان اطلاق نمود. حال سازنده زیورالات دستساز به چه کسی گفته می‌شود؟

این حرفه به تمام مراحل ساخت و ساز یک قطعه فلزی به عنوان زیور گفته می‌شود که از ذوب فلز آغاز می‌شود و همراه فرمدهی و جوشکاری و پرداخت و پولیشکاری به پایان می‌رسد. از سازنده زیورآلات دستساز توقع می‌رود که کار با ابزارهای مربوط به حرفه زرگری و تکنیکهای مربوط به این حرفه را بدرستی بداند.

طلاسازی را از کجا شروع کنیم؟

برای آموزش طلاسازی دو مسیر در پیش دارید: نخست ثبت‌نام  دوره طلاسازی در یکی از آموزشگاه‌های معتبر شهرتان و دوم کارآموزی به روش استادشاگردی در یکی از کارگاه‌های ساخت زیورالات دستسازکه در دل بازار فعال است. در هر یک از این دو نوع آموزش فوایدی وجود دارد. به عنوان مثال کار در کارگاه و محیط واقعی حرفه طلاسازی به هنرجو اعتماد به نفس و تصور واقعی از بازار کار آینده این حرفه را می‌دهد، این تجریه هنرجو را آماده مواجه با دنیای کاروکسب می‌کند. از سوی دیگر آموزش در آموزشگاه  هنرجو را از لحاظ تکنیک و علم روز دنیا  توسعه می‌دهد و هنرجویان در پایان دروه آموزشی با ایده‌های جدید وارد بازار کار می‌شوند و این روحیه خلاقانه باعث رشد  صنف میگردد.

اگر در آغاز راه هستید پیشنهاد می‌کنیم که آموزش طلاسازی را از محیط آموزشگاه آغاز کنید و سپس دوره خود را با کارآموزی  تکمیل کنید. ما در دوره کارآموزی برای شما شرایطی مشابه کار مستقل در بازار مهیا نموده‌ایم، برای اطلاع از شرایط دوره کارآموزی می‌توانید در این بخش به مطالعه شرایط و اهداف این دوره بپردازید.

پیش نیاز دوره طلاسازی چیست؟

دوره طلاسازی به عنوان مادر و منشا صنف طلاوجواهر  نیاز به پیشنیاز ندارد و خود آغاز ورود به صنف سازندگان زیور است.  نیاز به یادآوری است که خود د.ره طلاسازی دارای سه سطح آموزشی : مقدماتی، متوسطه و پیشرفته می‌باشد که مسما برای این سه سطح نیاز به تسلط به سطح قبلی است.

وضعیت بازار کار و کسب درآمد در رشته طلاسازی چگونه است؟

سالانه مقدار زیادی طلا توسط طبقه‌های مختلف اجتماعی خریداری می‌شود که یکی از دلایل آن سرمایه‌گذاری مطمین در این سبد اقتصادی می‌باشد، با توجه به میزان خرید طلا و علاقه خریداران به این نوع از سرمایه‌گذاری این شاخه جزو مشاغل پردرآمد محسوب می‌گردد. حال که اشتیاق خرید در بازار طلا وجود دارد باید بدانیم که نکته‌های دیگری هم برای موفقیت در این صنف وجود دارد که مهمترین آن خلاقیت، ظرافت ساخت و ارتباط موثر در بازار می‌باشد. رقابتی شدن بازار طلا و حضور سازندگان جوان و خلاق باعث رشد توقع خردیاران شده که با نوآوری و دقت در اجرا میتوان سهم بسیار خوبی از این بازار برد..

سرفصل‌های دوره طلا سازی و مدت زمان دوره چگونه است؟

همانطور که در توضیحات بالا گفته شد آموزش دوره طلاسازی شامل سه سطح : دوره مقدماتی، دوره متوسطه و دور پیشرفته می‌باشد که جهت آسودگی شما عزیزان سرفصلهای هر دوره به تفصیل در زیر آورده شده است:

 

دوره مقدماتی طلاسازی:

دوره مقدماتی  شامل 10 آیتم است که طبق هر آیتم آموزشی تکنیکهای متنوعی را آموزش خواهید، تمرکز دوره مقدماتی بر روی سه اصل  برشکاری، جوشکاری و پرداختکاری می‌باشد که بشکل خلاصه در سرفصلهای زیر به آن اشاره کرده‌ایم:

1/ساخت انگشتر اره‌کاری و پلاک اسم : برای آشنایی با فلز و درجه سختی آن  با اره زرگری و انواع تیغه‌های فلزبر شروع می‌کنید، در این مسیر انواع برش و  تکنیکهای اره‌کاری را آموزش میبینید. در پایان این درس یک انگشتر فری‌سایز مشبک خواهید داشت.

2/ ساخت نیمست: این درس ترکیب تکنیک اره‌کاری و شروع جوشکاری شما است، ساخت نیمست شامل گوشواره سوزنی، گوشواره پایه عصایی، ساخت مدال و الگوی ساخت پاویون را آموزش می‌بینید و می‌سازید.

3/ساخت حلقه ساده: در ابتدا آموزش  اندازه‌گیری سایز انگشترها و سپس ساخت انگشتر طبق سایز مورد نظر را یاد می‌گیرید.

4/ساخت حلقه جوش: در این مرحله شما با جوش دادن حلقه‌های کوچک و ظریف به یکدیگر مهارت جوشکاری و لحیمکاری خود را افزایش میدهید و این مهارت برای ظرافت کار بسیار مهم است.

5/ساخت انگشتر یونانی: آموزش ساخت بافتهای فلزی متنوع، دولاتاب و تسمه به کمک نورد کاری و جوش دادن سطوح با ضخامتهای مختلف را آموزش خواهید دید.

6/ ساخت مدال فرفورژه: جوش دادن ضخامتهای متنوع از دولاتاب و تسمه  بدون آسیب رساندن به بافت دولاتاب  را به شما آموزش می‌دهیم.

7/ساخت مدال سنگ قابدار: در این مرحله شما توانایی قاب گرفتن سنگ دامله را خواهید داشت و محاسبه اندازه‌گیری قاب سنک و نحوه اتصالات آن به زنجیر را یاد می‌گیرید.

8/ ساخت گوشواره نگین‌دار چنگی:  ساخت گوشاره با سنگ و چنگی  و مدلهای اتصال آن بر روی گوش را آموزش خواهید دید.

9/ساخت انگشتر تک نگین: سوار کردن قاب نگین بر روی رینگ انگشتر و نحوه محاسبه سایز و جوشکاری را آموزش خواهید دید.

10/ طراحی و ساخت پروژه نهایی: در این مرحله  آموزش می‌بیند که چگونه  از ترکیب تکنیک‌های آموزشهایی که دیدید یک نیمست خلاقانه را طراحی و اجرا کنید. در حقیقت در این مرحله چالشهای پیشروی و طریقه بررسی تکنیک و طراحی را یاد می‌گیرید و تمامی موانع را با راهنمایی مربی رفع می‌کنید.

هدیه دوره مقدماتی: آموزش مخراجکاری سنگ دامله

 دوره متوسطه طلاسازی:

دوره متوسطه  شامل 10  آیتم می‌باشد و توقع می رود که شما با روشهای ابتدایی جوشکاری و فرم دادن فلز آشنا باشید  چرا که در طول دوره روشهای جدید فرم‌دهی و جوشکاری را طبق هر آیتم آموزشی  آموزش خواهید دید که بشکل خلاصه در زیر به آن اشاره کرده‌ایم:

1/ساخت انگشتر دامله صفحه‌ای: در این مدل ساخت دیواره دامله و برجسته کردن و پرچ کردن را آموزش میبنید.

2/ ساخت انگشتر دامله به دو روش:  انگشتر دامله  به دو روش ماشینی و سوهانخور را آموزش خواهید دید.

3/ ساخت انگشتر صفوی: این مدل انگشتر از مدلهای پرفروش مردانه محسوب می شود،  دکور کردن و سوهان زدن به رکاب یاد می‌گیرید و سپس روش جوش دادن  قاب سنگ را بر روی رکاب طرحدار آموزش خواهید دید. .

4/ساخت  قاب سنگ مفتولی: یکی از روشهای سبک ساختن پایه سنگها ساخت قاب سنگ مفتولی است که با آموزش این روش  می‌توانید با وزن مناسب یک پایه سنگ بسازید.

5/ ساخت قاب سنگ صفحه ای: قاب سنگ صفحه‌ای یکی از روش‌های  متنوع  برای پایه سنگهاهست، معمولا با توجه به طرح از آن استفاده می‌شود و بسیار کاربردی است.

6/ ساخت قاب سنگ سوهانخور: آموزش این مدل که به خزینه‌ای هم معروف است به شما امکان حداقل جوشکاری در ساخت پایه سنگ را می‌دهد.

7/ ساخت انگشتر رکابی: انگشتر رکابی از جوشکاری چند صفحه فلز  ساخته می شود و برای جوشکاری این مدل شما جوشکاری از شش جهت را آموزش خواهید دبد  .

8/ ساخت گوشواره گوی و کاسکاری: حجم دادن به کمک قالب خوشه  وساختن فرمهای توخالی و حجمهای برجسته از اهداف ساخت گوی توخالی است که شما با این مبحث در  ساخت این مدل آشنا می‌شوید.

9/ ساخت زنجیر دیسکوفر و گندمی:  زنجیر دیسکوفر و زنجیر گندمی  از مدلهای سنتی و مورد توجه  در بازار است، ساخت حلقه‌چه های یک شکل و یک اندازه به کمک ابزارهای متناسب و  سپس جوشکاری این حلقه های ریز به یکدیگر را خواهید آموخت.

10/ طراحی و ساخت پروژه نهایی: در این مرحله  آموزش می‌بیند که چگونه  از ترکیب تکنیک‌های آموزشهایی که دیدید یک نیمست خلاقانه را طراحی و اجرا کنید. در حقیقت در این مرحله چالشهای پیشروی و طریقه بررسی تکنیک و طراحی را یاد می‌گیرید و تمامی موانع را با راهنمایی مربی رفع می‌کنید.

هدیه دوره متوسطه: آموزش مخراجکاری رکاب صفوی

 دوره پیشرفته طلاسازی:

دوره پیشرفته  شامل 10 آیتم می‌باشد. از شما توقع می رود که پیش از شروع این دوره تسلط قابل قبولی بر روی جوش دادن فلز، انواع فرم دهی و پرداختکاری فلزات داشته باشید چرا که طبق هر آیتم آموزشی تکنیکهای متنوع و چندوجهی را آموزش خواهید که بشکل خلاصه در زیر به آن اشاره کرده‌ایم:

1/ ساخت زنجیر کارتیه: زنجیر کارت از جوش خورد تعدادی حلقه چه گرد با ضخامت  شروع میشود و به مد دادن و نورد و سوهانماری ختم میشود. شما آموزش خواهید دید که این مراحل را بدرستی و با فرم مناسب بسازید و در پایان طرح خود را پولیش و پرداخت و قفل بزنید.

2/ ساخت زنجیر رولکس: زنجیر رولکس از اتصال تعدادی نیم حلقه منظم با جوشکاری دقیق به یکدیگر ساخته می‌شود که ساخت هر یک از واحدهای زنجیر و اتصالات آنرا  آموزش خواهید دید.

3/ ساخت زنجیر یزدی: زنجیر یزدی و بافت حلقه های کوچک آن و جوشکاری تک تک حلقچه ها را در این آیتم آموزش میببینید.

4/آموزش الگو انگشتر پافیلی: آموزش کشیدن الگوی صحیح انگشتر پافیلی خود نیمی از مسیر ساخت این نوع از انگشترها حساب می‌شود بنابراین برای طراحی این مدل ما چند نمونه  نگین با فرمهای بیضی، اشک و مستطیل را برای این تمرین به شما آموزش خواهیم داد.

5/ ساخت پافیلی  خزینه‌ای: انگشتر پافیلی خزینه‌ای به کمک ساخت انگشتر با صفحه ضخیم می باشد  وپس از این  برش و جوشکاری و فرمدهی آن محل جاگذاری نگین را با استانداردهای نگین به کمک مته مخصوص خالی میکنیم.

6/ ساخت پافیلی مفتولی: انگشتر پافیلی صفحه‌ای معمولا با صفحه  و وزن بسیار مناسب ساخته می‌شود و محل قرارگیری و نشستن سنگ با مفتول جوشکاری و جاگذاری می‌شود. آموزش این سبک از پافیلی برای فلز طلا بسیار کاربردی است و شما آن را در این مرحله آموزش خواهید دید.

7/ ساخت انگشتر پافیلی مطبق: انگشتر پافیلی مطبق به شما امکان تزیینات بیشتر را خواهد داد و در حقیقت الگوی اولیه همان پافیلی مدلهای قبل است با این تفاوت که برای جای نگین یک صفحه مضاعف جوشکاری می‌شود و آموزش می بینید که برای این کار چگونه جوشکاری و اندازه گیری لازم را داشته باشید.

8/ آموزش تزیین پافیلی سوهانخور: ساخت پافیلی با رکاب ساده  و دکور کردن آن جهت تزییتات بیشتر را به کمک پیاده کردن نقش و سوهان ومته کاری را در این مرحله آموزش می‌بینید.

9/آموزش تزیین انگشتر پافیلی جوشی: انگشتر پافیلی به روش ساده را که آموزش دیدید سپس در این مرحله می توانید تکنیک های جوش و لحیم روی رکاب را آموزش ببینید، جوشکاری بر روی بدنه منحنی و چندوجهی پافیلی نکات متنوعی دارد  که در این آیتم آموزش خواهید دید.

10/طراحی و ساخت پروژه نهایی: در این مرحله  آموزش می‌بیند که چگونه  از ترکیب تکنیک‌های آموزشهایی که دیدید یک انگشتر منحصربفرد را طراحی و اجرا کنید. در حقیقت در این مرحله چالشهای پیشروی و طریقه بررسی تکنیک و طراحی را یاد می‌گیرید و موانع را با راهنمایی مربی رفع می‌کنید.

هدیه دوره پیشرفته: آموزش مخراجکاری پافیلی